УЧЕНИЧЕСКИ УНИФОРМИ ЗА 2023-24 УЧЕБНА ГОДИНА

ОРГАНИЗАЦИЯ ПО ДОСТАВКА

НА УЧЕНИЧЕСКИ УНИФОРМИ ЗА 2023-24 УЧЕБНА ГОДИНА

VІ ОУ "Свети Никола”

град Стара Загора


ПОКУПКА НА УНИФОРМАТА:

1. Бъдещите новоприети ученици на VІ ОУ "Свети Никола” гр.Стара Загора, желаещи да имат униформа за 15 септември 2023 г., да посетят магазина ни за ученически униформи намиращ се на ул. “Хаджи Димитър Асенов” 116, в периода  от 03 юни до 30 юли 2023 г., с цел ПОКУПКА на „УНИФОРМАТА”.

2.  Всички  останали   ученици  на   VІ ОУ "Свети Никола”  гр.Стара Загора,   желаещи да имат униформа за 15 септември 2023 г.,  да посетят магазина ни за  ученически  униформи намиращ се на ул.“Хаджи Димитър Асенов” 116,  в  периода    от 31 юли до 31 август  2023 г., с цел ПОКУПКА на „УНИФОРМАТА”.

3. Наличност на елементи от „УНИФОРМАТА” в магазина:

В магазина целогодишно се поддържат наличности на елементи от „УНИФОРМАТА”, но не можем да гарантираме, че ще има желания от ВАС елемент и размер по всяко време. В магазина ще получите информация за последващи доставки.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МАГАЗИНА:

магазин FORest SCHOOL за ученически униформи намиращ се на ул. “Хаджи Димитър Асенов” 116.  Телефон – 042/603634

Понеделник - петък

09:00 – 18:00 ч.

Събота, Неделя

Почивен ден

Работно време на магазина:

Общувай разумно в интернет!

ПРОГРАМИТЕ ЗА РОДИТЕЛСКИ КОНТРОЛ – СРЕДСТВО ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ НА ДЕЦАТА ОТ РИСКОВЕТЕ И ОПАСНОСТИТЕ, КОИТО КРИЕ ИНТЕРНЕТ

 

Програмите за родителски контрол са средство за предпазване на децата от рисковете и опасностите, които крие интернет. Те са препоръчителни за възрастовата група до 9-10 години и позволяват на родителите не само да са наясно какво правят децата им в интернет, но и дават възможност да се разговаря за рисковете и опасностите, с които детето може да се сблъска в Мрежата. През функцията на приложението за история на употребата може да се проверява какви сайтове и кои приложения е ползвало детето. Това дава повод да се разговаря за качествата на всеки сайт, какво е интересно и какво е полезно, а също така – за съществуването на сайтове, които не са подходящи за деца. Всъщност най-добрата защита на детето срещу попадането в рискови ситуации в интернет е то да свикне да споделя с родител своя онлайн опит и да задава въпроси. Това ще му даде увереността, че всяко нещо, което го обезпокои в интернет, може да обсъди с родител. Освен това ще го подготви за свободно ползване на интернет, след като навърши определена възраст – 9 или 10 години.

Обезателно поговорете с детето защо сте решили да използвате такава програма – че целта Ви е то да бъде защитено от евентуални опасности онлайн.

За да имате готовност да отговаряте на въпросите на детето, можете да се запознаете с основните рискове и опасности за деца в интернет на сайта на Центъра за безопасен интернет –  http://www.safenet.bg/bg/risks.

Ако искате да се посъветвате с някого за това как би могъл да протича разговорът с детето за интернет, кои са важните неща, на които да обърнете внимание и др., можете да се свържете с Консултантската линия на Националния център за безопасен интернет на тел. 124 123 (еднократно заплащане на 15 ст. без значение каква е продължителността на разговора) или през чат-модула на сайта – http://www.safenet.bg.

За потенциално незаконно съдържание или действия срещу дете в интернет можете да подадете сигнал на интернет Горещата линия http://www.safenet.bg/bg/podai-signal-za-nezakonno-sudurjanie.

За сигнали и консултации в други държави можете да се информирате на портала на европейската мрежа от центрове за безопасен интернет https://www.betterinternetforkids.eu/web/portal/policy/insafe-inhope

Източник: ДАЗД

 

 

ПРИЛОЖЕНИЕТО PROTECT YOUR KID

 

Protect Your Kid ( http://protectyourkid.bg/) е безплатно приложение, което помага на родителите да осигурят на децата си безопасно онлайн изживяване. Приложението е за Андроид телефони и таблети и е на български език. Посредством него родителят може да ограничи достъпа до неподходящо съдържание, да зададе колко време детето може да играе или да стои в социалните мрежи. Приложението позволява да откриете детето си чрез GPS функцията.

Protect Your Kid ( http://protectyourkid.bg/) беше номинирано като едно от ТОП 391 приложения в конкурса на ООН World Summit Awards. Фирма Булбера (http://bulbera.com/), която е създател на приложението  е наградена като “Иновативно предприятие на 2017г.” на церемония с президента на Р България г-н Румен Радев.

Protect Your Kid и Булбера са партньори на ДАЗД и участват в редица събития насочени към повишаване на цифровата грамотност на деца, учители и родители.

Линк към приложението :

http://protectyourkid.bg/

Източник: ДАЗД 

 

 

Награда  „Стара Загора“ за Светиниколското училище - духовно средище на просвета и иновативни практики в обучението

 

nagradaSZ21 1

  

 

  

Електронна поща на Шесто основно училище "Свети Никола" - гр. Ст. Загора: info-2403219@edu.mon.bg