Светиниколското школо

в Стара Загора

 

Добре дошли в сайта на училището!

Поздрав към седмокласниците от випуск 2024 година

Скъпи седмокласници, днес с нестихваща радост и нескрита гордост ставаме свидетели на поредния Ви полет към Вашите мечти, на поредния покорен от Вас връх, на поредния успех, който извоювахте с труд, воля и постоянство. Преди 7 години прекрачихте прага на Светиниколското училище плахи, развълнувани и в очакване да се случват чудеса, а Вашите учители ви водиха по пътя на знанието с всеотдайност и увереност във Вашите възможности и успехи – същата увереност, с която днес Ви пожелаваме попътен вятър към следващите житейски предизвикателства. Благодарни сме Ви за споделеното време и емоции! Бъдете здрави, продължавайте да бъдете най-голямото богатство за своите родители, бъдете уверени във всички ваши действия и вярвайте, че винаги ще бъдете на точното място, за да ви се случи най – доброто, което да ви даде нужната посока. Имайте силата да се справяте с всякакви предизвикателства и волята да продължавате напред, потапяйки се смело в чудесата на живота. Благодарим ви за прекрасните пожелания и думи на обич и признателност!

View the embedded image gallery online at:
https://ousvetinikola-sz.org/?limitstart=0#sigProId0753b14200

Подаване на документи за участие в държавния план-прием на ученици в V клас в ППМГ

Напомняме Ви, че на 24 и 25 юни 2024 г. се подават документи за участие в държавния план-прием на ученици в V клас в Профилираните природоматематически гимназии.

Заявленията и документите се подават по електронен път или в училището, в което се осъществява приема (ППМГ „Гео Милев“, гр. Стара Загора и ППМГ „Н. Обрешков, гр. Казанлък).

Важно: При подаване на документите следва да се въведе входящ номер на ученика. Този входящ номер е вписан в служебната му бележка за допускане до национално външно оценяване в края на IV клас.

Днес имаме празник!

Аз, Буки, Веди, Глаголи, Добро, Есть, Живот, Земля, Иже, Како, Люди, Мислете, Наш, Он, Покой, Ръци, Слово, Твърд, Ук

Днес ние имаме празник! А по празници - особено по 24-и май - думите се отърсват от прашните си обвивки и блесват, умити от дъжда, проточили стъбла към небето. Смисълът им се отваря и ние надничаме в него.

Днес имаме празник! Най-важният празник в българския календар, защото празнуваме правото си да бъдем себе си и така да бъдем полезни на другите. Да го отпразнуваме заедно, както буквите от азбуката се събират в думи и изречения, за да отпразнуват смисъла.

Честит 24-и май!

View the embedded image gallery online at:
https://ousvetinikola-sz.org/?limitstart=0#sigProId0b56e57ab7

Награда "Млада Загора"

e081d726 7f2c 4dcd a450 14cb53e60c82

В навечерието на 24 май по традиция Община Стара Загора връчва наградите „Млада Загора“.

В направление „Култура и изкуство“ с индивидуалната награда „Млада Загора“ е удостоена Мария-Роза Мирчева Мирчева – ученичка в VI клас от Шесто основно училище „Свети Никола“ – Стара Загора  за безспорния поетичен талант и за завоюваното първо място на Международния литературен конкурс „Вълшебното перо“, Париж - 2024, отличие измежду 630 творби на деца от 15 различни държави в света и за завоюваните от нея призови места и награди в други национални конкурси през годините, на която отличието връчи г- жа Милена Желева – заместник кмет „Култура и туризъм“.

Награди в навечерието на 24 май

В навечерието на 24 май ръководството на училището връчи грамоти на ученици с високи постижения в областта на науката, културата, изкуствата и спорта.

Празничната програма завърши с обща снимка за летописа на училището пред новата инсталация, подарена от учениците на випуск IV клас.

Гордеем се с вас, Светиниколци!

Дерзайте!

View the embedded image gallery online at:
https://ousvetinikola-sz.org/?limitstart=0#sigProIdce7cbfe1d5

 

 

Награда  „Стара Загора“ за Светиниколското училище - духовно средище на просвета и иновативни практики в обучението

 

nagradaSZ21 1

  

 

  

Електронна поща на Шесто основно училище "Свети Никола" - гр. Ст. Загора: info-2403219@edu.mon.bg