Откриване на новата учебна година

IMG 8618 

За 182-ри път Светиниколското училище в Стара Загора осъмна с трепетите на първия школски звънец. Да, преди близо два века скромната училищна сграда на първопроходниците не е посрещнала децата си с гирлянди балони и фанфарен оркестър, но пак беше същото – усмивките, свежите цветя за любимия учител, песните, жаждата за напредък. Все така по възрожденски мило днешното VI основно училище „Свети Никола“ отвори вратите си за своите будни и обещаващи възпитаници.

С най-голямо и искрено вълнение днешния 15 септември ще запомнят първолаците – 132 деца, поведени от първите си учители към 5 класни стаи. Най-многочисленото ято днес в Града на липите! Много по-уверено поеха към предизвикателствата на науките и изкуствата техните по-големи приятели. По дирята на плиснатата от менчето вода тръгнаха общо 957 светиниколци, приветствани с обич и надежди най-напред от директора на училището г-жа Дарина Гайдарова.

Вниманието си към любознателните млади хора засвидетелстваха гостите на школото в празничния ден: Милена Стоянова – Желева – заместник-кмет култура, туризъм и младежки дейности в Община Стара Загора,  Дарин Петков – Държавен куклен театър, Стара Загора, Елена Димитрова – председател на училищното настоятелство в VI ОУ „Свети Никола“, гр. Стара Загора и др.

В оригиналната програма за откриването на новата 2023-2024 година се включиха и бивши възпитаници театрали, и талантливи певци, танцьори, рецитатори от днешната пъстра училищна общност. За пореден път кварталът край храм „Свети Никола“ беше озвучен от химни, изпълнени на живо – националния и на VI основно училище „Свети Никола“. Издигна се гордо трибагреникът, изречена беше и щедрата благословия на отец Цветан от катедралния храм „Свети Димитър“ в Стара Загора, развълнувани родители пожелаха успешен старт, упорство, ползотворен труд и бляскави победи. Защото така повелява традицията! А в Светиниколското школо тя е жива и ще пребъде!

IMG 8622

 

 

 

 

 

Награда  „Стара Загора“ за Светиниколското училище - духовно средище на просвета и иновативни практики в обучението

 

nagradaSZ21 1

  

 

  

Електронна поща на Шесто основно училище "Свети Никола" - гр. Ст. Загора: info-2403219@edu.mon.bg