Светиниколци празнуват

Подготвителна група – Най-малките ученици от подготвителна група посетиха двора на храм „Свети Николай Чудотворец“ – Стара Загора, като си поговориха за празника  и за историята на създаването на Светиниколското училище. Пуснаха своите писма до Дядо Коледа в един от клоновете пощата. Посетиха читалище „Родина“ – Стара Загора, като дариха коледни картички, които да се подаряват на най-редовните си читатели. Поздравиха работещите в читалището с Коледарска песен. В групите традиционно рисуваха рибки и поздравиха своите връстници с празника. 

Първи клас - Първокласниците отбелязаха празника облечени в костюми на приказни герои. Посетиха храм „Свети Николай Чудотворец“, където запалиха свещичка и поздравиха работещите в храма с празника. Свещениците от своя страна помазаха децата за здраве. Други пък поканиха в клас отец Димитър, който изнесе лекция по повод отбелязването на Никулден. Всички ученици работиха с работни листи, участваха в беседи и се запознаха със специално изработени презентации за отбелязването на празника на Свети Николай Чудотворец. Родителите изненадаха децата с индивидуални почерпки.

Втори клас – Второкласниците посетиха храм „Свети Николай Чудотворец“. Там нашите ученици поздравиха и почерпиха работещите в храма за празника. От своя страна свещеник помаза децата, поздрави именниците и ги почерпи с вкусна риба и варено жито с череши. Всички участваха в беседи и се запознаха със специално изработени презентации за отбелязването на празника на Свети Николай Чудотворец. Някои ученици отбелязаха празника облечени в костюми на приказни герои, а други участваха в карнавал. Едни второкласници, с помощта на своя класен ръководител изработиха златна рибка, която изпълнява по три желания. Пуснаха своите желания в специално изработена за повода кутия, а други - изработиха шаран, на който всяка люспа да донесе на учениците здраве, берекет и нови знания. Завършиха празника с почерпка.

Трети клас - Третокласниците работиха по предварително подготвени работни листи на тема „Да научим повече за Свети Николай Чудотворец“, както и оцветяваха портрета на светеца. Участваха в беседи и се запознаха със специално изработени презентации за отбелязването на празника на Свети Николай Чудотворец. Някои от тях пяха и танцуваха на любими за класа музикални произведения, а други изработиха апликации на тема: „Морско дъно“.

Четвърти клас - Всички четвъртокласници участваха в беседи и се запознаха със специално изработени презентации за отбелязването на празника на Свети Николай Чудотворец. Един клас изработи книга в чест на светеца, а друг клас - книга със заглавие „Патронът на моето училище“. Празникът завършиха с вкусна почерпка.

 

По случай най-българския празник - 24  май, Шесто основно училище „Свети Никола“  бе удостоено с колективната награда  „Стара Загора“ – признание за Светиниколското училище като 180-годишно  духовно средище на просвета и иновативни практики в обучението.

 

nagradaSZ21 1

  

 

  

Електронна поща на Шесто основно училище "Свети Никола" - гр. Ст. Загора: ou6sz@abv.bg