Първо място в националното състезание „ИТ свят“

Ученици от Шесто основно училище „Свети Никола“ завоюваха първо място в националното състезание „ИТ свят“ организирано от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски “ гр. Добрич. Националният турнир е състезание с перспектива да се превърне в национална олимпиада. Целта му е да даде шанс на ученици от 1. до 12. клас от цялата страна да покажат на какво са способни и да получат адекватна оценка на своите знания. Участниците се състезават в различни категории.

Събитието предоставя възможност на учениците за интелектуална изява и има за цел да мотивира учителите за работа с деца с изявени способности и интереси в съответните научни области чрез използване на компютърни технологии. Приложният характер на разработените проекти дава възможност за интегриране на информационните технологии в процеса на промяна към устойчиво развитие и адаптиране им към образование за развитие.

Минчо Миленов Иванов и Янислав Миленов Иванов, ученици от V“в“ клас представиха проект на тема „Млад Изобретател“ в категория „Електроника“ за прогимназиален етап. Работата им беше оценена от комисията с максимален брой точки.

Честито поредно отличие, момчета!

 

Призови места за нашите млади ИТ таланти

 

 IMG 20240527 134804

Състезанието Advance Web Cup се провежда за първа година, но е мотивирано като наследник на небезизвестните състезания "WEBLOZ". Инициативата e вълнуваща възможност за млади ИТ ентусиасти да покажат своята креативност и технически умения в света на дигиталните технологии.

Участниците във възрастова група IV - VII клас трябва да представят проект на тема "Моят мечтан град". 

Проектът трябва да бъде авторски терен в Roblox, който да репрезентира представата на всеки участник за родния му град. Може да се добавят всякакви елементи като сгради, пътища, украси и други, така че финалният резултат да бъде разпознаваем, но и да съдържа нужните според състезателите подобрения.

В категория "Roblox" Янислав Миленов Иванов, ученик от V"в" клас заема първо място.

В категория "SCRATCH" са класирани Ивайло Иванов от IV "в" клас - първо място и Десислава Русева от IV "в" клас - трето място.

Победител в Националното състезание по математика "Европейско кенгуру"

На 18.04.2024 г. в ППМГ "Гео Милев" тържествено бяха наградени победителите в Националното състезание по математика "Европейско кенгуру".

С грамота беше отличен Александър Сабинев Желев от 3."д" клас, постигнал втория най-добър резултат сред явилите се третокласници от област Стара Загора.  
Нашият математик е включен в група за работа с изявени ученици по проект "Успех за теб", където заедно със своя класен ръководител се подготвя за част от състезанията, на които се явява.
Поздравяваме го за поредното му постижение и му пожелаваме още много бъдещи успехи.
 
20240418 142436
 
FB IMG 1713781187116
 
20240418 142529

Пореден златен медал за наш възпитаник

 

Пореден златен медал за Александър Желев от III"д" клас. Той участва в пролетния кръг на състезанието „Математика без граници“ и е класиран за полуфинала, който ще се проведе през месец април.
Пожелаваме му успешно представяне!
 
20240327 094841

Блестящо представяне на отбора ни в състезанието "Бързо и вярно смятане"

 

Отборът на Шесто основно училище "Свети Никола" се представи блестящо в състезанието "Бързо и вярно смятане". Шампионски купи за отборно участие бяха връчени  на Александър Желев от 3 "д" клас с класен ръководител Стелиана Иванова, на Виктор Димитров от 2 "г" клас с класен ръководител Теодора Узунова и на Вивиан Владимирова от 1 "д" клас с класен ръководител Павлина Мушникова. Виктор и Александър са и носители на златни медали от индивидуалната надпревара.

Заместник-кметът по образование и младежки дейности на община Стара Загора Надежда Чакърова връчи наградите на победителите в четвъртото издание на състезанието на специално тържество, организирано в двора на Хилендарския метох в Стара Загора на 03.03.2024 година.

 

001

 

002

 

 

Награда  „Стара Загора“ за Светиниколското училище - духовно средище на просвета и иновативни практики в обучението

 

nagradaSZ21 1

  

 

  

Електронна поща на Шесто основно училище "Свети Никола" - гр. Ст. Загора: info-2403219@edu.mon.bg