Актуално

Благодарствено писмо

 

Уважаема госпожо Гайдарова,

Като родител на Стефани Терзиева, ученичка от 7а клас, бих желала да изкажа своята благодарност към учителите от повереното ви училище.

Благодарна съм на госпожа Райчевска, която първа посрещна нашите деца в подготвителна група и с усмивка отвори книгата на знанието.

Благодаря от сърце на госпожа Хараланбева, която постави здравите основи и запали жаждата за знание у децата. Научи ги да бъдат отговорни, трудолюбиви, постоянни и отзивчиви!

Благодаря на госпожа Мирчева, която като класен ръководител и учител даде всичко от себе си децата ни да доразвият способностите си и да дадат най-доброто от себе си през годините и на НВО по Български език и литература!

Благодаря на госпожа Димитрова за всичко, което направи, за да може децата да се представят отлично на изпита по Математика!

И не на последно място изказвам благодарността си към всички останали преподаватели и към Вас, като ръководител-обединител на училището. Успехите на децата ни са плод на общите усилия на учителите, учениците и родителите!

 

Прекланям се пред труда ви и ви пожелавам здраве и още много професионални успехи!

 

С уважение

Милка Чакърова

 

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ДЕТСКАТА КНИГА

Първо онлайн издание на кампанията

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ДЕТСКАТА КНИГА 

 Симона Грозева стана носител на титлата "Малък голям писател"

nsdk

 

Първото изцяло онлайн издание на кампанията НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ДЕТСКАТА КНИГА събра над 500 таланти от цялата страна!

Вече са ясни и тазгодишните носители на титлите „Малък голям писател“ и „Малък голям художник“ в тазгодишното издание на НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ДЕТСКАТА КНИГА. Това са децата, представили се най-добре по време на 14-те творчески работилници в инициативата.

Сред отличените писатели е и  Симона Грозева от 5 в клас, която стана първият носител на титлата “Малък голям писател” от 6 ОУ “Свети Никола” - гр. Стара Загора.

Честито!

Награда "Неофит Рилски"

 Със Заповед № РД 09-1096/19.05.2020 г. на министъра на образованието и науката за дългогодишна, цялостна професионална дейност в системата на предучилищното и училищното образование е удостоена с наградата "Неофит Рилски":

Стоянка Кръстанова Василева, старши учител в начален етап на основното образование.

Тази награда е едно морално преклонение пред значимите постижения на учителката, една висока оценка на нейната всеотдайност и творчески дух.

 

nrilski

 

---

Написаното остава. Пиши правилно!

 

 

По случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките традиционно кани всички учители и ученици да се присъединят към кампанията на Института „Написаното остава. Пиши правилно!“ https://ibl.bas.bg/kampaniyata-vnapisanoto-ostava-pishi-pravilnov-za-24-may-2020-godina/.

Като партньор на инициативата Националното издателство „Аз Буки“ също се включва в кампанията, като публикува подготвения от учените текст за диктовка и кани ученици от цялата страна да оценят чрез него знанията си.

За шеста поредна година на 24 май (както и през целия месец май) малки и големи ученици правят кратка диктовка – не само за да проверят знанията си за българския правопис и пунктуация, а и за да засвидетелстват почитта си към българската просвета, култура и наука.

Тази година в интересното събитие участваха и учениците от 3ж клас на Шесто ОУ „Свети Никола“, гр. Стара Загора, с класен ръководител г-жа Стелиана Иванова.

На 18.05.2020 г. третокласниците изслушаха записа с текста на диктовката във виртуалната си класна стая. Децата проявиха голямо старание и показаха, че познават правописните и пунктуационни правила.

Резултатите на участвалите ученици са много добри, а най-успешно справилите се с диктовката ще получат награди.

Инициативата „Написаното остава. Пиши правилно!“ се е превърнала в традиция за нашето училище. Учениците осъзнават колко важно е да бъдем грамотни, да познаваме родния си език  и винаги с гордост да помним, че сме българи!

Ден на книгата

Скъпи родители и ученици,

Днес – 23 април, отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право, избран от ЮНЕСКО през 1995 г.

Поздравяваме всички любознателни малки и големи любители на книгата от  VI ОУ„Свети Никола“, гр. Стара Загора!

Наши ученици и родители взеха участие в XV – то юбилейно издание на Маратона на четенето „Четяща Стара Загора 2020 г.“.

Да се насладим на удоволствието от четенето заедно с Михаел Бекяров, ученик от V клас в нашето училище, и неговата майка – Ралица Сярова – Бекярова.

https://www.libsz.org/novini/sabitiya/1459-s-prikazki-pod-karantina-8

Дарина Гайдарова,

директор на VI ОУ „Свети Никола“, гр. Стара Загора