Среща с президента Радев

На 1 ноември ученици от 3 д и 3 е класове на VI ОУ "Свети Никола" бяха сред посетителите в Деня на отворените врати на Администрацията на Президента.

Освен националните символи - българското знаме и герб - в Гербовата зала децата видяха и първия препис на "История славянобългарска", направен от Софроний Врачански само три години след завършването на оригинала от Паисий Хилендарски през 1762 година.

След това държавният глава показа на децата и своя кабинет. Президентът Радев отстъпи стола си на  малките третокласници срещу назоваване името на един будител.

Учениците останаха впечатлени от вълнуващата среща.

 

 

Клуб "Занимателна география" - Разходка с изненада

Клуб "Занимателна география" има удоволствието да съобщи, че  на националното индивидуално състезание "Разходка с изненада" Янис Ивов Иванов от 5д клас извоюва 1 място - златен медал на петото издание на "Български географски фестивал - Стара Загора, 2019 г."

 

Фестивал на професиите

На 28.05.2019 г. в Младежки дом - гр. Стара Загора се проведе "Фестивал на професиите", чиято цел беше популяризиране на интересни професии. Във форума взеха участие и се представиха достойно учениците от IV в клас Сияна Радева, Ива Дечева, Боян Кьосев, презентирайки професията "архитект".

 

karierno orientirane gramotakarierno orientirane 3IVKARIERNO ORIENTIRANE IV

 

Презентация "Професия архитект" на ученици от IV в клас – VI ОУ “Свети Никола”, гр. Стара Загора - изтегли

Ден на революцията в храненето

На 17.05.2019 г. се проведе Ден на революцията в храненето. Учениците от 1г клас с класен ръководител Теодора Узунова се включиха, като направиха кулинарна работилничка. Чрез презентация децата научиха за ползата от зеленчуците. Участваха в игри. С голям интерес и желание приготвиха храната си - пънче и калинки от зеленчуци.

В края на занятието получиха сертификати и книжка с рецепти.

 

IMG 20190517 105238 HDR